SGGW

29
czerwca
2020

Nagranie telewizyjne w Instytucie Nauk o Żywności

Laboratorium Zakładu Technologii Owoców, Warzyw i Zbóż Instytutu Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie gościło ekipę telewizyjną CANAL+. Wizyta związana była z nagraniem jednego z odcinków programu „Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek” emitowanego na kanale Kuchnia+.

Rozmowę z dr inż. Bartoszem Kruszewskim z Instytutu Nauk o Żywności SGGW przeprowadziła szefowa kuchni i propagatorka nurtu zero waste Jagna Niedzielska. Odcinek poświęcony był cytrusom i najlepszym metodom ich mycia i przechowywania.

Podczas nagrania poruszono również temat możliwości wykorzystania skórki cytrusów do różnych celów w gospodarstwie domowym zgodnie z filozofią zero waste. Dr inż. Bartosz Kruszewski pokazał także część procedury przygotowania skórki cytrusowej do badań analitycznych jej składu.