SGGW

14
stycznia
2020

Co warto wiedzieć o diecie łatwostrawnej?

15 stycznia zapraszamy na pierwsze w tym roku spotkanie Wszechnicy Żywieniowej SGGW.

Kontynuując cykl naszych Wszechnicowych spotkań dotyczących układu pokarmowego człowieka i jego wybranych, często występujących schorzeń, zapraszamy Państwa na pierwszy w Nowym 2020 Roku wykład poświęcony diecie łatwostrawnej, która znajduje zastosowanie m.in. w dietoterapii omówionych wcześniej chorób przewodu pokarmowego np. choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy oraz stanach zapalnych błony śluzowej żołądka.

Podczas wykładu doświadczeni w poradnictwie żywieniowym i dietetycznym pracownicy naukowi Katedry Dietetyki dr hab. Anna Harton i dr hab. Joanna Myszkowska-Ryciak szczegółowo omówią zasady oraz wskazania do stosowania diety łatwostrawnej, nazywanej również dietą lekkostrawną.

-----------------------------------------------------
Prelekcja w dn. 15.01.2020 r.:
dr hab. Anna Harton
dr hab. Joanna Myszkowska-Ryciak
Katedra Dietetyki, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka/Wydział Żywienia Człowieka, SGGW

http://www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl