SGGW

18
lipca
2017

XIII Międzynarodowy Kongres Promocji Warzyw i Owoców

W dniach 19-20 września 2017 odbędzie się XIII Międzynarodowy Kongres Promocji Warzyw i Owoców. W tym roku jego motywem przewodnim będzie "Nauka, biznes, przetwórstwo w globalnej polityce żywieniowej".

Kongres jest organizowany przez stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków. Jest platformą wymiany wiedzy, doświadczenia i pomysłów pomiędzy specjalistami z zakresu żywienia, przetwórstwa, handlu oraz promocji, a jego głównym celem jest zapoznanie uczestników z aktualnymi tematami związanymi z żywieniem człowieka, polityką prozdrowotną, produkcją, handlem międzynarodowym oraz ideą 5-a-day. Wezmą w nim udział eksperci z całego świata (m.in. dr Cecilia Gamboa Cerda z Ministerstwa Zdrowia w Kostaryce, dr Fernando Vio Del Rio, prezydent Inicjatywy 5-a-day w Chile) oraz przedstawiciele Ministerstwa Rozlnictwa i Rozwoju Wsi, Ministerstwa Zdrowia, Komisji Europejskiej oraz eksperci z WHO.

Kongres odbędzie się w dniach 19-20 września 2017 roku w hotelu InterContinental w Warszawie. Więcej informacji i dokładny program można znaleźć na stronie internetowej http://www.kups.org.pl/kongres.