SGGW

27
lutego
2019

Plan Wszechnicy Żywieniowej SGGW

Wszechnica Żywieniowa SGGW zaprasza na prelekcje w semestrze letnim w roku akademickim 2018/2019.
20 marca – Probiotyki, prebiotyki i żywność probiotyczna
dr Małgorzata Jałosińska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW)
dr inż. Dorota Zielińska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW)
 
10 kwietnia – Błonnik pokarmowy a zdrowie człowieka – część i
dr hab. Jarosława Rutkowska, prof. SGGW (Zakład Analiz Instrumentalnych, SGGW)
dr inż. Joanna Myszkowska-Ryciak (Zakład Dietetyki, SGGW)
 
15 maja – Błonnik pokarmowy a zdrowie człowieka – część II
prof. dr hab. Joanna Gromadzka-Ostrowska (Zakład Fizjologii Żywienia, SGGW)
dr inż. Joanna Rachtan-Janicka (Zakład Żywności Funkcjonalnej i Towaroznawstwa, SGGW)
 
12 czerwca – Jubileusz 25-lecia Wszechnicy
 
Spotkania odbywają się:
  • w trzecie środy miesiąca, a w kwietniu i czerwcu w drugie środy miesiąca, o godz. 17.15 
  • w SGGW w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159c na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32), w auli II          

Dojazd: autobusy 148, 166, 185, 193, 401, 503

Wstęp wolny, szczegóły: www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl