Dla kandydatów

studia podyplomowe


Studia podyplomowe  

Wydział Rolnictwa i Biologii:

  1. Biologia z higieną człowieka i ochroną środowiska
  2. Przyroda i Biologia
  3. Rolnictwo dla absolwentów nierolniczych studiów wyższych

Wydział Medycyny Weterynaryjnej:

  1. Biostatystyka i analiza danych w ochronie zdrowia publicznego
  2. Choroby drobiu i ptaków ozdobnych
  3. Choroby psów i kotów
  4. Choroby zwierząt nieudomowionych
  5. Epizootiologia i administracja weterynaryjna
  6. Higiena zwierząt rzeźnych i żywności pochodzenia zwierzęcego
  7. Ochrona zdrowia publicznego
  8. Weterynaryjna diagnostyka laboratoryjna

Wydział Leśny:

  1. Infrastruktura drogowa w lasach
  2. Turystyka i edukacja leśna na terenach niezurbanizowanych
  3. Zrównoważone użytkowanie obszarów leśnych w rozwoju regionalnym
  4. Od pomysłu do audytu: przygotowanie, realizacja i rozliczenie projektu z obszaru life sciences z uwzględnieniem różnych źródeł finansowania

Wydział Ogrodnictwa, Biotechnologii i Architektury Krajobrazu:

  1. Aranżacja roślin w przestrzeni użytkowej
  2. Florystyka – sztuka układania kwiatów
  3. Projektowanie ogrodu z domem rodzinnym
  4. Rośliny i surowce roślinne dla zdrowia – jakość i wykorzystanie

Wydział Budownictwa i Inżynierii Środowiska:

  1. Budownictwo energooszczędne, audyt energetyczny i ocena energetyczna budynków   
  2. Projektowanie geotechniczne

Wydział Technologii Drewna:

  1. Podyplomowe studia konserwacji drewna
  2. Podyplomowe studia rozwoju kompetencji nauczycieli
  3. Podyplomowe studia rozwoju przedsiębiorczości w sektorze drzewnym
  4. Drewno - surowiec i technologia

Wydział Nauk o Zwierzętach:

  1. Doradztwo w żywieniu zwierząt i gospodarka paszowa
  2. Pies w społeczeństwie - hodowla i zachowanie
  3. Zarządzanie populacjami zwierząt ze szczególnym uwzględnieniem gatunków inwazyjnych i konfliktowych
  4. Zoopsychologia - problemy behawioru psów
  5. Zwierzęta laboratoryjne - hodowla i użytkowanie

Wydział Nauk Ekonomicznych:

  1. Administracja i finanse publiczne
  2. Ekonomika rolnictwa
  3. Logistyka
  4. Metody i techniki menedżerskie
  5. Podyplomowe studia bankowości i finansów
  6. Podyplomowe studia bankowości spółdzielczej
  7. Podyplomowe studia controllingu i rachunkowości zarządczej
  8. Podyplomowe studia rachunkowości
  9. Podyplomowe studia rachunkowości bankowej
  10. Podyplomowe studia rachunkowości podatkowej i międzynarodowej
  11. Podyplomowe studia rozrachunków publicznoprawnych
  12. Podyplomowe studia strategii i psychologii inwestowania
  13. Prawo podatkowe - kadry i płace
  14. Przedsiębiorczość i wiedza o społeczeństwie
  15. Technologie informacyjne i zarządzanie łańcuchem dostaw
  16. Transport i spedycja
  17. Wycena nieruchomości
  18. Zamówienia publiczne
  19. Zarządzanie bankiem spółdzielczym
  20. Zarządzanie BHP w przedsiębiorstwie
  21. Zarządzanie nieruchomościami
  22. Zarządzanie w agrobiznesie – MBA
  23. Zarządzanie bezpieczeństwem informacji i ochrona danych osobowych
  24. Zarządzanie flotą samochodową

Wydział Nauk o Żywności:

  1. Bezpieczeństwo i jakość w łańcuchu żywnościowym
  2. Podstawy zarzadzania bezpieczeństwem i jakością żywności

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji:

  1. Nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii
  2. Poradnictwo żywieniowe i dietetyczne
  3. Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności 
  4. Żywienie człowieka i gastronomia

Wydział Inżynierii Produkcji:

  1. Systemy zarządzania jakością w Lasach Państwowych
  2. Zarządzanie w energetyce

Wydział Nauk Społecznych:

  1. Gerontologia społeczna
  2. Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna
  3. Podyplomowe studia przygotowania pedagogicznego

Wydział Zastosowań Informatyki i Matematyki:

  1. Administracja systemami i aplikacjami
  2. Edukacja zdalna w erze cyfrowej
  3. Efektywna administracja systemami linuksowymi
  4. Informatyka i technologie informacyjne
  5. Podyplomowe studia baz danych
  6. Systemy informacyjne i analiza danych