Dla kandydatów

studia podyplomowe


 

  1. Uchwała Senatu SGGW Nr 73 - 2014/2015 z dnia 27.04.2015 r. wprowadzająca nowy Regulamin studiów podyplomowych
  2. Nowy Regulamin studiów podyplomowych z dnia 27 kwietnia 2015 r. - obowiązuje od dnia 27 kwietnia 2015 r.

 

Studia podyplomowe działające w SGGW 

Wydział Rolnictwa i Biologii:

  1. Biologia z higieną człowieka i ochroną środowiska
  2. Obrót nawozami i środkami ochrony roślin w systemie zrównoważonego rolnictwa
  3. Przyroda
  4. Rolnictwo dla absolwentów nierolniczych studiów wyższych

Wydział Medycyny Weterynaryjnej:

  1. Biostatystyka i analiza danych w ochronie zdrowia publicznego
  2. Choroby drobiu i ptaków ozdobnych
  3. Choroby psów i kotów
  4. Choroby zwierząt nieudomowionych
  5. Epizootiologia i administracja weterynaryjna
  6. Higiena zwierząt rzeźnych i żywności pochodzenia zwierzęcego
  7. Ochrona zdrowia publicznego
  8. Weterynaryjna diagnostyka laboratoryjna

Wydział Leśny:

  1. Infrastruktura drogowa w lasach
  2. Turystyka i edukacja leśna na terenach niezurbanizowanych
  3. Zrównoważone użytkowanie obszarów leśnych w rozwoju regionalnym

Wydział Ogrodnictwa, Biotechnologii i Architektury Krajobrazu:

  1. Aranżacja roślin w przestrzeni użytkowej
  2. Florystyka – sztuka układania kwiatów
  3. Projektowanie ogrodu z domem rodzinnym
  4. Rośliny i surowce roślinne dla zdrowia – jakość i wykorzystanie

Wydział Budownictwa i Inżynierii Środowiska:

  1. Budownictwo energooszczędne, audyt energetyczny i ocena energetyczna budynków   
  2. Projektowanie geotechniczne

Wydział Technologii Drewna:

  1. Podyplomowe studia konserwacji drewna
  2. Podyplomowe studia rozwoju kompetencji nauczycieli
  3. Podyplomowe studia rozwoju przedsiębiorczości w sektorze drzewnym

Wydział Nauk o Zwierzętach:

  1. Doradztwo w żywieniu zwierząt i gospodarka paszowa
  2. Zoopsychologia - problemy behawioru psów
  3. Zwierzęta laboratoryjne - hodowla i użytkowanie

Wydział Nauk Ekonomicznych:

  1. Administracja i finanse publiczne
  2. Logistyka
  3. Metody i techniki menedżerskie
  4. Podyplomowe studia bankowości i finansów
  5. Podyplomowe studia bankowości spółdzielczej
  6. Podyplomowe studia controllingu i rachunkowości zarządczej
  7. Podyplomowe studia rachunkowości
  8. Podyplomowe studia rachunkowości bankowej
  9. Podyplomowe studia rachunkowości podatkowej i międzynarodowej
  10. Podyplomowe studia rozrachunków publicznoprawnych
  11. Podyplomowe studia strategii i psychologii inwestowania
  12. Prawo podatkowe - kadry i płace
  13. Przedsiębiorczość i wiedza o społeczeństwie
  14. Wycena nieruchomości
  15. Zamówienia publiczne
  16. Zarządzanie BHP w przedsiębiorstwie
  17. Zarządzanie łańcuchem dostaw
  18. Zarządzanie nieruchomościami
  19. Zarządzanie w agrobiznesie – MBA

Wydział Nauk o Żywności:

  1. Bezpieczeństwo i jakość w łańcuchu żywnościowym
  2. Podstawy zarzadzania bezpieczeństwem i jakością żywności

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji:

  1. Nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii
  2. Poradnictwo żywieniowe i dietetyczne
  3. Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności 
  4. Żywienie człowieka i gastronomia

Wydział Inżynierii Produkcji:

  1. Systemy zarządzania jakością w Lasach Państwowych
  2. Zarządzanie w energetyce

Wydział Nauk Społecznych:

  1. Pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna
  2. Podyplomowe studia przygotowania pedagogicznego nauczycieli

Wydział Zastosowań Informatyki i Matematyki:

  1. Administracja systemami i aplikacjami
  2. Edukacja zdalna w erze cyfrowej
  3. Efektywna administracja systemami linuksowymi
  4. Informatyka i technologie informacyjne
  5. Podyplomowe studia baz danych
  6. Systemy informacyjne i analiza danych