Aktualności

Dla pracowników

w dziale:
12
czerwca

Nabór do Nagród Naukowych "Polityki"

Nabór do Nagród Naukowych "Polityki"

Do niedzieli 16 czerwca trwa przyjmowanie zgłoszeń od młodych naukowców w ramach 9. edycji programu stypendialnego pod nazwą Nagrody Naukowe POLITYKI.

Dla pracowników
czytaj więcej
w dziale:
25
kwietnia

Nabór do programu Fulbright STEM Impact Award

Nabór do programu Fulbright STEM Impact Award

Ruszył nabór do nowego programu stypendialnego Polsko-Amerykańskiej Komisji Fulbrighta Fulbright STEM Impact Award.

Dla pracowników
czytaj więcej
w dziale:
24
kwietnia

Nabór do programu stypendialnego dla naukowców Tecniospring Industry

Nabór do programu stypendialnego dla naukowców Tecniospring Industry

Tecniospring Industry to program współfinansowany przez Unię Europejską, który oferuje zatrudnienie doświadczonym badaczom zainteresowanym prowadzeniem prac naukowych nad zaproponowanym przez siebie projektem.

Dla pracowników
czytaj więcej
w dziale:
12
marca

Wyróżnienia dla pracowników naukowych SGGW

Wyróżnienia dla pracowników naukowych SGGW

Już po raz trzeci Rektor Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego wręczył wyróżnienia pracownikom naukowym za osiągnięcia, które znacząco wpływają na rozwój, promocję oraz prestiż SGGW. W tym roku Rektorska Komisja ds. Motywacyjnego Systemu Wynagradzania Pracowników przyznała wyróżnienia 34 naukowcom naszej uczelni. Są one elementem systemu premiowania najlepszych pracowników naukowych SGGW.

Dla mediów
czytaj więcej
w dziale: Aktualności
06
lutego

Grant NAWA dla naukowców z zagranicy

Grant NAWA dla naukowców z zagranicy

Biuro Współpracy Międzynarodowej informuje o możliwości wnioskowania o odbycie stażu podoktoranckiego w Polsce przez naukowców z zagranicy w ramach nowego Programu im. Ulama.

Dla pracowników
czytaj więcej
w dziale:
01
lutego

Nabór ekspertów z sektora rolno-spożywczego - nowe Grupy Fokusowe EIP-AGRI

Nabór ekspertów z sektora rolno-spożywczego - nowe Grupy Fokusowe EIP-AGRI

Europejskie partnerstwo innowacyjne na rzecz wydajnego i zrównoważonego rolnictwa (EIP-AGRI) poszukuje ekspertów do 5 nowych grup fokusowych.

Dla pracowników
czytaj więcej
w dziale: Osiągnięcia
10
stycznia

Smog i jego źródła

Smog i jego źródła

Wraz nadejściem chłodniejszych dni w powietrzu pojawia się charakterystyczny zapach, którego źródłem jest unoszący się z kominów dym. Widać i czuć, że nadchodzi sezon smogu. Nie jest jednak prawdą, że źródłem tego szkodliwego dla zdrowia zjawiska są wyłącznie ogrzewane przy użyciu niewłaściwego paliwa domostwa. Naukowcy z Wydziału Budownictwa i Inżynierii Środowiska SGGW wraz z pracownikami IPIŚ PAN Zabrze oraz SGSP w Warszawie od kilku lat prowadzą długoterminowe badania zanieczyszczeń powietrza na warszawskim Ursynowie. Jednoznacznie wynika z nich, że smog to zjawisko, które ma bardzo złożone przyczyny i różnorodne źródła, a dym z kominów to zaledwie jeden kawałek skomplikowanej układanki.

Dla mediów
czytaj więcej
w dziale: Aktualności
18
grudnia

Spotkanie opłatkowe pracowników i studentów SGGW

Spotkanie opłatkowe pracowników i studentów SGGW

W Auli Kryształowej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego odbyło się tradycyjne spotkanie opłatkowe pracowników i studentów uczelni.

Dla pracowników
czytaj więcej
w dziale: Aktualności
09
grudnia

Dzień Seniora SGGW w świątecznej atmosferze

Dzień Seniora SGGW w świątecznej atmosferze

8 grudnia 2018 roku odbyło się w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie świąteczne spotkanie władz uczelni z emerytowanymi pracownikami. Jest ono organizowane każdego roku pod nazwą Dzień Seniora SGGW. Z grona ponad 1350 byłych już pracowników SGGW, do wspólnego świątecznego stołu zasiadło 350 osób. Spotkanie przygotowali pracownicy Sekcji Socjalnej SGGW.

Dla pracowników
czytaj więcej
w dziale:
05
grudnia

Podziękowanie pracownikom za długoletnią pracę

Podziękowanie pracownikom za długoletnią pracę

Ponad sto osób otrzymało z rąk Jego Magnificencji Rektora, prof. dr. hab. Wiesława Bielawskiego listy gratulacyjne za wieloletnią pracę w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.

Dla pracowników
czytaj więcej