Aktualności

Dla kandydatów

w dziale:
07
listopada

Minikiwi z SGGW na sklepowych półkach

Minikiwi z SGGW na sklepowych półkach

Rok 2018 to dobry czas dla owoców minikiwi. Odmiana wyhodowana w SGGW i uprawiana przede wszystkim w okolicach Grójca coraz śmielej wkracza na sklepowe półki nie tylko lokalnych sklepów ze zdrową żywnością, lecz także popularnych supermarketów. Naukowcy z Wydziału Ogrodnictwa, Biotechnologii i Architektury Krajobrazu poszukują dla minikiwi także innych zastosowań.

Dla mediów
czytaj więcej
w dziale:
02
października

SGGW uroczyście rozpoczęła rok akademicki

SGGW uroczyście rozpoczęła rok akademicki

Ponad pięć tysięcy siedemset studentek i studentów pierwszego roku rozpoczęło naukę w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Podczas inauguracji roku akademickiego nowo przyjęci studenci złożyli uroczyste ślubowanie, stając się pełnoprawnymi członkami społeczności akademickiej SGGW.

Dla mediów
czytaj więcej
w dziale:
21
września

Big Data Analytics – rekrutacja trwa

Big Data Analytics – rekrutacja trwa

Mamy jeszcze ostatnie wolne miejsca na anglojęzycznej specjalności Big Data Analytics na studiach stacjonarnych drugiego stopnia na kierunku informatyka i ekonometria.

Dla kandydatów
czytaj więcej
w dziale: Aktualności
10
września

SGGW na Warszawskim Salonie Maturzystów

SGGW na Warszawskim Salonie Maturzystów

Już 12 i 13 września 2018 roku zapraszamy wszystkich kandydatów na największe Targi Edukacyjne.

Dla kandydatów
czytaj więcej
w dziale:
09
sierpnia

W SGGW powstanie Innowacyjne Centrum Nauk Żywieniowych

W SGGW powstanie Innowacyjne Centrum Nauk Żywieniowych

W Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego powstanie Innowacyjne Centrum Nauk Żywieniowych. Inwestycja zostanie sfinansowana w części ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Wiceprezes Rady Ministrów, Minister Nauki i Szkolnictwa Wyższego Jarosław Gowin oraz Rektor SGGW profesor Wiesław Bielawski podpisali umowę umożliwiającą budowę Centrum.

Dla mediów
czytaj więcej
w dziale:
02
sierpnia

Big Data Analytics – bezpłatne studia w j. angielskim

Big Data Analytics – bezpłatne studia w j. angielskim

Big Data Analytics – to anglojęzyczna specjalizacja na studiach magisterskich na kierunku informatyka i ekonometria. Powstała, aby kształcić przyszłych analityków dużych zbiorów danych. Analitycy Big Data to jedni z najbardziej poszukiwanych przez duże instytucje gospodarcze pracowników.

For Candidates
czytaj więcej
w dziale:
11
lipca

Ponad 10 tysięcy chętnych na studia stacjonarne w SGGW

Ponad 10 tysięcy chętnych na studia stacjonarne w SGGW

Finanse i rachunkowość, dietetyka, logistyka, turystyka i rekreacja, weterynaria, informatyka oraz biotechnologia to najbardziej popularne w tym roku kierunki studiów w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. SGGW zakończyła pierwszy etap rekrutacji na studia. Kolejne tury rekrutacji potrwają do połowy sierpnia.

Dla mediów
czytaj więcej
w dziale:
22
czerwca

Zalety studiowania w SGGW

Zalety studiowania w SGGW

SGGW to nie tylko nauka – to styl życia! Wysoki poziom nauczania, doskonale wyposażone laboratoria, zaangażowani w swoją pracę dydaktycy – nie tylko to wyróżnia naszą uczelnię.

Dla kandydatów
czytaj więcej
w dziale:
21
czerwca

Nowe kierunki studiów w języku angielskim

Nowe kierunki studiów w języku angielskim

W nowym roku akademickim Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego otwiera się na wszystkich tych, którzy chcieliby studiować w języku angielskim. Dzięki dofinansowaniu z unijnego programu POWER rozpoczynamy rekrutację na jeden nowy kierunek i dwie specjalności.

Dla kandydatów
czytaj więcej
w dziale:
13
czerwca

Grill gorszy niż smog?

Grill gorszy niż smog?

Aż 99% procent kancerogennych węglowodorów aromatycznych (WWA) trafia do naszego organizmu wraz z żywnością. Pozostały 1% to zanieczyszczenia z wody i powietrza. Żywność na europejskim rynku od lat monitorowana jest pod względem zawartości najbardziej toksycznych WWA. Produkty, w których przekroczone są bezpieczne normy szkodliwych substancji, nie powinny być sprzedawane. Trzeba jednak mieć świadomość, że toksyczne związki powstają przede wszystkim podczas niektórych rodzajów obróbki cieplnej.

Dla mediów
czytaj więcej